NEWS

Anmeldelse af Metal Magic Festival Part XXII, 2019Anmeldelse af Metal Magic Festival 2019

Hvad: Metal Magic Festival 12, (10)11-13. juli 2019
Hvem: Tormentor, Ved Buens Ende og 32 andre navne
Hvor: Fredericia

Som noget nyt i år havde Metal Magic en opvarmningsdag om onsdagen, men da det hovedsageligt var for de frivillige og de gæster, der bare ikke kunne vente, valgte jeg først at vende snuden mod Fredericia fra om torsdagen. I modsætning til sidste år, der nærmest var smeltende varm sine steder, meldte dette års vejrmelding om noget mere humane temperaturer og endda en smule nedbør. Bortset fra lidt regn hist og her viste det sig faktisk at være noget nær perfekt festivalvejr, da man ikke gik død i varmen.

Dette års festival havde hele to sjældenheder som hovednavne. Ungarske Tormentor, og i særdeleshed det gendannede, norske band Ved Buens Ende, som på Metal Magic skulle spille sin kun tredje koncert nogensinde og tilmed for første gang i 25 år. Især sidstnævnte havde jeg det virkelig vildt over, at det var lykkedes at få til landet.

Jeg nåede ud til festivalpladsen bag Monjasa Park i god nok tid til at få det første band Sunken med mig – men hold da op for et fremmøde, der allerede var! Jeg kunne godt glemme alt om at komme ind i teltet. Det, jeg kunne høre af deres atmosfæriske black metal udefra, lød godt og ud fra folks reaktioner, der havde overværet koncerten, var det det også. Det var i hvert fald atmosfærisk på en mere ubehagelig måde end f.eks. Solbrud.

I den muligvis lidt mere ”letbenede” afdeling var det Shadowstorms opgave at åbne udendørsscenen. Vokalen manglede desværre lidt i det høje register. Men de fremmødte (lidt færre end hos Sunken) havde en fest, på trods af, at der lige havde været en byge og skyerne endnu hang truende over os.

Deiquisitor. ”Det er endnu en sang fra vores nye plade, og den er dedikeret til alle, der har prøvet at ryge DMT.” Så var stilen ligesom lagt. Ondt, mørkt, kaotisk. Som at blive kørt over af et eller andet overjordisk fartøj med modbydelige intentioner.

Silhouette var, desværre, ret 'meh'. Jeg kan egentlig godt lide 70'er syre/prog/psych. Men, og kald mig gerne sprogsnob, forsangerens valbyengelsk trak lidt ned. Det er ellers altid godt med orgel, men det manglede lige det sidste. Dog lod de til at få spillet sig varme, og det sidste nummer med slideguitar løftede sig lidt mere.

Goat. Tja, helt ærligt kunne jeg godt mærke, at min promille nok ikke helt var, hvor den skulle være for at påskønne Goat, så jeg valgte i stedet at sidde udenfor og lytte til de sære lyde, der kom ud inde fra teltet.

Dark Sky Choir var meget amerikanske, meget tough guy og meget ”motherfucker” hele tiden. ”What's up you crazy motherfuckers?! Did you just tell your jobs to eat cock to party at Metal Magic you motherfucking maniacs?” Ja, eller også brugte vi det her vilde koncept kaldet ”feriedage” på det. Denne og lignende kommentarer fra scenen blev hovedsageligt mødt med en akavet latter og folk, der kiggede ned i deres ølkrus. Og så er det altså den nemme vej ud at slutte med covers af Mötley Crüe og Motörhead. Folk husker, de fik nogle klassiske hits og går glade derfra, undtagen anmelderen, der kører på 4 timers søvn.

Så blev det tid til en debut! Det første ritual med dansk/italienske The Rite. Doomy black metal. Dele af det blev nok lidt for doomy (eller bare for ensformig) til mig, for nogle af sangene flød lidt sammen. Men der var fed attitude og atmosfære og misantropien hang, sammen med teaterrøgen, tykt i teltet.


Aftenens clou var uden tvivl Slægt. Det er imponerende at tænke på, at bare i 2016 var de et af 'midt på dagen'-bandsene, der spillede inde i salen på Ungdommens Hus, og nu var de torsdagens headliner.

De var desværre lidt hæmmede af, at der var tekniske problemer hele koncerten igennem. Omvendt formåede de at holde dampen og gejsten oppe og det var næsten frygtindgydende, den måde, de styrede showet på. Vi fik både noget fra Beautiful and Damned over Domus Mysterium til The Wheel.

De sluttede af med titelnummeret The Wheel fra sidste års album, som på sælsom vis går i opløsning til slut og ender i ren distortion, feed og 'støj'. Ganske som et hjul, der hurtigere og hurtigere spinner ud af kontrol. Bravo.

Så var mine depoter også ved at være tomme, og jeg magtede ikke rigtigt Demon Head. Ikke et ondt ord om deres evner, det var helt og holdent bare mig, der var mæt efter førstedagen. Så jeg lod det være en tidlig aften for mit vedkommende. Der var også lagt op til to lange dage både fredag og lørdag.

På vej hjem summerede jeg lidt op for mig selv. At der var bedre mørklagt inde i teltet var et kæmpe plus. Det giver altså bare noget mere stemning at der er halvmørkt uanset tidspunktet. I modsætning til sidste år, hvor der havde været lange køer både til indtjek og til mad/ølbillet-køb, havde det hele gledet bedre i år. Om det var fordi, folkene fra Deadbangers-bussen havde tjekket ind tidligere, eller om nogle af de lokale gæster havde købt de første billetter til opvarmingen om onsdagen, er ikke godt at vide. Det korte af det lange var, at det gik bedre og hurtigere. Til gengæld havde der måske været lidt langt mellem snapsene, musikalsk? Mine egne højdepunkter var i hvert fald de forventede; Sunken, Deiquisitor og Slægt.

Torsdagen gryede, og folk bevægede sig ind i teltet til dagens første, rigtige band, Deus Otiosus. Og sikke et tiltrængt spark i løgposen, det var! Så blev man ligesom rystet i stykker med manér til at starte dagen.

Quintetten fra Djævleøen virkede utroligt veloplagte til at ruske liv i festivalen. Den kvælende luftfugtighed fik sveden til at drive af alle, men det passede nu udmærket til deres dødsmetal og da folk først var blevet vækket, begyndte nakkerne også at nikke i takt til musikken.
”Vi er kun lige begyndt...” sagde forsangeren. ”Hurra!” lød det fra publikum.

Killing skulle åbne udendørsscenen for fredagen, og nykommerne gjorde det fint, selvom deres sange blev lidt ensformige for undertegnede. Men publikum virkede begejstrede. Og tommelfingrene op for, at deres intro var ”Peters sang” fra filmen Flådens Friske Fyre (den om at fange ål og med omkvædet ”halli-hiv/halli-høj/halli-havkat”)!

Du ved, du er hypet, når du kan vente 10 minutter med at gå på, og der bare kommer flere og flere folk ind i teltet. Det var tilfældet med Nyredolk.

Var de så hypen værd? Tja, tjo. Synes ikke, de betrådte nye, musikalske stier. Det behøver bands heller ikke altid gøre, men med den hype, der har været omkring det hemmelighedsfulde projekt, kunne man måske godt ønske sig lidt mere. Det var da uden tvivl en intensiv koncert med en kaotisk stemning. Men det fangede mig bare ikke rigtigt. Efter 20 minutter var det slut. De kastede rundt med og smadrede deres instrumenter og gik af scenen, undtagen ham, der crowdsurfede ud i publikum.

Chevalier kan heller ikke siges at være mit nye yndlingsband. Ikke at der var noget galt med dem – det var bare ikke musikken for mig! Så det kan jo lige så godt være mig, der er noget galt med. Det var i hvert fald bare ikke min genre. Men hvis man er til oldschool heavy/speed, er de sikkert 'right up your alley'.

Det, jeg i virkeligheden havde gået og manglet, var at blive kørt over af endnu en velsmurt dødsmetalmaskine! Så det var jo godt, at det var det, der skete med Phrenelith! I guder, det var massivt! Og tight, og overlegent, og bare generelt overvældende. Den danske dødsmetalscene (måske især den fra København?) står bare stærkt i disse år, og det er herligt at overvære.

Armory var meget, meget svensk, som i 'utroligt stilrent', også visuelt. De gik på med ildhu, men jeg var vist stadig lidt overvældet af Phrenelith, så jeg var ikke helt i stødet til svensk speed metal. MEN vi fik da lige en rask lille 'guitarduel' mellem et af medlemmerne og Ole Frostholm (på oppustelig guitar) – begge siddende på skuldrene af andre festivalgæster. Festligt!

Én ting, man kan sige om Ascended Dead, er at de spiller højt. Meget højt. Så højt, at jeg måtte tage ørepropper i, selvom jeg sad et stykke udenfor teltet og spiste aftensmad. Lidt senere kom jeg ind i teltet og hørte lidt af dem, men ærlig talt lød de monotone på den ret kedelige måde.

Angel Witch havde flere i min omgangskreds set frem til, og de startede da også lovende nok, men det løb desværre lidt ud i sandet, i hvert fald i mine ører.
Vokalen var ikke lige der, hvor den skulle være, og det blev en anelse 'meandering', selvom deres tidvis melankolske, og sjovt nok, en smule introspektive heavy metal passede godt til en sommeraften, hvor de truende skyer heldigvis nøjedes med at se truende ud og drev væk igen. En nostalgisk omgang, som udartede sig til fællessang.

Men så blev vi heldigvis straffet igen, denne gang af de gale australiere i Impetuous Ritual. Hatten af for, hvor gennemførte de var, med deres lændeklæder. Var de fortidige hulemænd? Eller fremtidige, fra en post-apokalyptisk verden? Det eneste, man ved, er at de tydeligvis hadede og foragtede os. Vi blev udsat for, i røg og damp, en kaotisk, hvirvlende malstrøm, hvor du ikke kunne gøre andet end at overgive dig til den kaotiske intethed. Hvis du kæmpede imod, blev det for meget og du måtte gå. Helt latterligt overvældende på en næsten bevidsthedsudvidende måde.

Så fra én form for teatralskhed til en anden, nemlig ungarske Tormentor.

Ligesom Master's Hammer sidste år er Tormentor et af de bands, der har lagt grunden til, at der overhovedet ER en festival som Metal Magic og denne underskov af genrer.
Attila har jo stået overfor et dansk publikum mange gange med Mayhem og Sunn, men det var første gang med Tormentor. Det er en fascinerende affære at se og høre ham jamre, klynke, growle og strubesynge sig gennem numrene.

Det tog lige et par sange at omstille sig til deres ”lettere” lydbillede, men da først det var på plads kunne man overgive sig helt til showet.

Det er vel næsten Master's Hammer fra sidste år, jeg bedst kan sammenligne dem med. På samme måde var der en form for tilbagelænethed/overlegenhed, der ikke skal forveksles med ligegyldighed, men som snarere dækker over en afgrundsdyb vanvid. Så på den måde er de så afgjort åndsfæller med f.eks. Impetuous Ritual, indpakningen er bare lidt anderledes. Hvor var det fedt at få set de gamle mestre og det var en stor, stor aften. Men da jeg mere eller mindre havde lovet guitaristen i Völva at være på plads til deres åbningskoncert næste formiddag, og med tanke på Fredericias busruter, valgte jeg at takke af for fredagen direkte efter Tormentor. SPEkTR lød ellers ganske interessant.

Det kan godt være, klokken kun var 12, og det kan også godt være, at alle var trætte og tømmermandsplagede på denne, festivalens sidste dag. Alt det fik Völva dog ret effektivt flået ud af os! Meget passende bandnavn, thi det var rå, kvindelig urkraft, der var på spil! De tog ingen fanger, men gik uimponerede til værks. Smadret skånsk black metal/punk - mere af det, tak! Yderst lovende start på sidstedagen.

Vi fortsatte med det kvindelige islæt, eftersom Deadfleshs bassist også var en kvinde. De åbnede den store scene og de fyldte den aldeles glimrende ud med deres dødsmetal. Folk virkede overraskende friske her på den sidste dag. Måske var det netop fordi, det ikke var ligeså smeltende varmt som sidste år.Københavnske Shamash kom med på et afbud i 11. time, men det kunne man ikke mærke! De var tændte og sultne. Dette var ingen badeferie! Derimod var de monumentale og tunge som en babylonsk basalt-stele. Det ganske godt fyldte telt virkede ganske tryllebundne, omend der også var folk, der headbangede. Bagefter, da fortryllelsen var hævet, så og hørte jeg folk snakke begejstret sammen over, hvad de lige havde overværet. De er et relativt ubeskrevet blad med ikke mange koncerter under bæltet, men det skal nok blive spændende at følge dette band fremover!

Efter tre så monumentale koncerter i rap, tog jeg det lidt med ro og gik bare lidt rundt med Tainted Lady som et 80'er rocket soundtrack for den solbeskinnede eftermiddag. På med solbrillerne!

Alucarda lød på papiret rigtigt interessant, på en exploitation-filmagtig måde. Satandyrkende bikere? Yes, please. Desværre var fremførelsen temmelig sjælløs i mine ører. Deres riffs var swingende dekadente, men havde man hørt én sang, var det lidt det samme og, med oplægget in mente, ufarligt.

Jeg hørte første gang Source på en festival i Norge sidste efterår, hvor mine venner var helt oppe at ringe over, at de havde en kvindelig guitarist. Dengang havde de ikke sagt mig så frygteligt meget – jeg vil endda mene, der blev sunget falsk – men jeg besluttede mig for at give dem en chance til. Det kunne jo være, den anden koncert havde været en off-day. Men desværre nej. Jeg og Source finder nok aldrig rigtigt hinanden.

I Tongues' tilfælde havde det, jeg havde hørt på Bandcamp forinden virket rigtigt lovende. Deres blanding af black/death/doom fungerede aldeles udmærket. Men, og det piner mig at sige, den visuelle del faldt helt til jorden for mig. Jeg er generelt fan af, at man stiller sig op i andet end bare t-shirts og jeans, når man spiller metal. Det vigtige er blot, at det virker gennemført og helhjertet. Og det gjorde det bare ikke i Tongues' tilfælde. Og det skal jo ikke være sådan, at det er bedre at lytte til koncerten end at kigge på den.

Vulture havde jeg også haft muligheden til at se i Norge sidste år. Og de var vitterligt bedre på Metal Magic end de havde været i efteråret. Jeg kan bare konstatere, at jeg nok aldrig rigtigt bliver fan af den rendyrkede speed metal.

Hyperdontia betyder 'mangetandet' og det lød da også som et stort, grumt, mangetandet bæst, der var løs inde i teltet. Det var meget rendyrket, oldschool dødsmetal. Ingen black, doom, eller lignende påvirkninger – bare dødsmetal af den mest rådne og ildelugtende slags. Og folk lod til at nyde det i fulde drag. Teltet var proppet, og de forreste fire rækker var bare én bølgende menneskemængde. Publikum lod virkelig til at have samlet kræfter til denne koncert, selvom den lå lidt sent.

Medieval Steel var meget klassisk heavy/power. Som én beskrev det ”a bit cheesy, but fun”. Og forsangeren kunne synge rent! Overordnet set ikke lige min kop te, så lyttede lidt med et halvt øre. Men publikum lod til at hygge sig gevaldigt.

Efter Medieval Steel kunne jeg godt mærke, at der efterhånden kun var én ting, jeg gik og ventede på – at det blev tid til Ved Buens Ende. Selvom Black Oath på papiret burde være noget, jeg skulle have lyst til at tjekke ud, kunne jeg ganske enkelt ikke samle mig om dem af bare forventning til aftenens hovednavn.

Klokken nærmede sig 23.10, og blev 23.10, og man kunne høre, at Black Oath stadig spillede, selvom det egentlig var Ved Buens Endes tur til at gå på.
Men endelig, med en 5-10 minutters forsinkelse, kunne de gå på. Det var tydeligt at se, at folk var meget, meget spændte på endelig at høre musikken. Det var malet i deres ansigter, og vel nok mest tydeligt hos Ole og Martin, som stod og så ud som om, de næsten ikke kunne fatte, at denne ”enhjørning” af et band skulle til at spille på lige netop deres festival.

Men de gjorde de! Og hvilken koncert, det ikke var! Med bandets afbrudte og fragmentariske historie in mente havde de jo nærmest heller ikke andet end ”de gode gamle” sange at spille, så dem fik vi.

En efter en tryllebandt de sære, snørklede, drømmende riffs publikum. At det var en stor, stor oplevelse for publikum kunne man forvisse sig om ved at kigge rundt og se, hvordan de stod med lukkede øjne og svajede til musikken, eller sang med på sange, som de (sandsynligvis) for første gang havde mulighed for at høre fremført live.

Nu kaldte jeg deres riffs drømmende – men tag ikke fejl! Bandet har sine rødder i black metal, hvilket både var tydeligt ved de lejlighedsvise blastbeats og Vicotniks vokal, der var ganske klassisk second wave norsk black metal og som stod i kontrast til Czrals croonende, klangfulde vokal. Drøm eller mareridt? Og hvilken del var mareridtet og hvilken del var drømmen? Nogle gange sang den ekstreme vokal præcis de samme verselinjer som den rene lige havde, hvilket understregede dualiteten.

Og hvis du er bekendt med Dødheimsgard, har du faktisk allerede truffet bekendtskab med både lignende guitarriffs og baslinjer, der bruges hos Ved Buens Ende, da Vicotnik som bekendt er frontmand i Dødheimsgard (og Czral også har været med der, engang).

I løbet af selve koncerten satte de nærmest ikke en fod forkert og fik fremmanet en trancelignende tilstand (i hvert fald hos undertegnede). Men da det blev tid til ekstranumrene var det som om, fortryllelsen ligesom blev brudt, og den del haltede lidt.

Men det kan ikke ændre på, at det var en helt igennem magisk oplevelse at se Ved Buens Ende afslutte dette års festival.

Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at det er længe siden, jeg har haft så stor en koncertoplevelse, som jeg havde til Ved Buens Ende, og derfor var jeg så mæt af oplevelser, at jeg ikke kunne tage Archangel med, men i stedet lige tog en runde og sagde farvel til folk, jeg kendte, før jeg vandrede ud i sommernatten og hjem fra årets uforlignelige udgave af Metal Magic.
... See MoreSee Less

View on Facebook

A big thank you to everyone who participated in this year's absolutely fantastic Metal Magic festival.

The well-playing bands, well-behaving guests, supportive partners and not least, our many loyal volunteers, whom we could not do this festival without!

This is how we left the area earlier today...
... See MoreSee Less

View on Facebook

This year's Metal Magic t-shirt artwork is made by Phoebus A. D. Moreleón and you can buy it at our merch tent during the festival.

Also get your tickets here:
billetto.dk/en/e/metal-magic-festival-part-xii-tickets-322346
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Metal Magic Festival

The first Metal Magic beers are now in action!666 cans of Devil's Delight will be available to chug & crush at Metal Magic Festival this week!
💀
This 6.5%, West Coast IPA is designed for drinking on the grass and for slamming in the pit at Denmark's heaviest Heavy Metal festival.
💀
Devil's Delight will also be on draft, along with many more of our beers, at the Dry & Bitter bar on site.
💀
Join us for Riffs & Beers!
💀
Tickets at metal-magic.dk
www.facebook.com/events/313485589436306/
💀
#devilsdelight #metalmagicfestival #dryandbitterbrewing #IPA #heavymetal #craftbeer #riffsandbeers #666 #fredericia #festivalbeer
... See MoreSee Less

View on Facebook

(English Bellow)

Det er IKKE tilladt for hverken gæster eller frivillige at medbringe egen alkohol på Metal Magic Festival, det gælder både selve festivalområdet og på camping-området. Denne regel vil blive håndhævet af festivalen.

Det er dyrt at lave festival, og alle udgifter stiger år for år, samtidig med at offentlig kulturstøtte løbende falder eller helt forsvinder. Derfor er Metal Magic Festivalen dybt afhængig af bar-indtægter for overhovedet at kunne eksistere. Bar-indtægter er, sammen med entré, hovedindtægtskilden - og dermed hele grundlaget for at kunne afholde festival. Derfor er det ekstra vigtigt, at alle køber deres drikkevarer i de forskellige barer på festival-pladsen. Det er samtidig også den eneste måde hvorpå vi kan blive ved med at bibeholde det yderst fornuftige prisniveau. Jo mere vi sælger, jo lettere er det at holde priserne nede.

Kort sagt: Lavere barindtægt = ingen Metal Magic Festival fremover!
Så hjælp os med at kunne fortsætte årets vigtigste begivenhed 🙂
------------------

It’s not allowed for guests or volunteers to bring their own alcohol to Metal Magic Festival. This applies to both Festival ground and Camping area, and will be enforced by the festival.

It’s expensive to organize and run a festival, and the expenses increase every year, and at the same time public funding is decreasing every year. Because of this, Metal Magic Festival’s existence strongly depends on the revenue from bar-sales. Bar-sales and ticket-sales is our main income – and thus the foundation for the entire festival. Therefore, it cannot be stressed enough how important it is that all of our guests buy their beverages in the official bars at the festival grounds. This is also the only way to keep our prizes at the very reasonable level you have all grow accustomed to. The more we sell, the easier it is for us to keep the prices low.

In short: Reduced revenue from the bar = NO Metal Magic Festival in the future!

So please make it possible for us to keep on making the most important event of the year 🙂
... See MoreSee Less

View on Facebook

The weather in Fredericia next week seems just perfect for a festival!

Tickets here:
billetto.dk/en/e/metal-magic-festival-part-xii-tickets-322346
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Metal Magic Festival

Are you thirsty yet?

We have a special treat for you at this year's Metal Magic Festival -part XII

Limited to 666 cans!

Tickets for the festival is still available here:
billetto.dk/en/e/metal-magic-festival-part-xii-tickets-322346Devil’s Delight
👹
Metal Magic 2019 IPA
👹
This India Pale Ale was brewed to commemorate the 12th year of Metal Magic Festival trying to kill you.
👹
A fruity, hazy and bitter beer to accompany the demonic riffage, devastating drums and hellishly wild atmosphere that only Metal Magic can provide.
👹
Gammel magi på nye flasker.
👹
We'll have a 4 tap bar at Metal Magic Festival -part XII from Wednesday till Sunday next week. Serving Devil's Delight on draught and in cans. We will also be pouring Christian Bale Ale (SIPA), Ancient Paradox (BIPA) & have a tap rotating through DIPAs, Fruit Sours and other devilishly tasty potions through out the festival.
👹
Join us for RIFFS & BEERS!
👹
Get your ticket now: Metal-Magic.dk
👹
#metalmagicfestival #dryandbitterbrewing #devilsdelight #IPA #heavymetal #riffsandbeers #deathmetal #fredericia
... See MoreSee Less

View on Facebook

The Metal Magic Festival -part XII running-order for Saturday has been updated with Shamash and new stage times for Hyperdontia and Tongues. Check it out!

SEE YOU IN ONE WEEK!!!

Support the future of the festival and buy your tickets now:
billetto.dk/en/e/metal-magic-festival-part-xii-tickets-322346
... See MoreSee Less

View on Facebook

Outline have cancelled their show at this year's Metal Magic Festival -part XII, but we are thrilled to say that the Danish Black Metal band Shamash will take their place with such short notice! A new and updated running-order will be out tonight.

Shamash

shamash.bandcamp.com/

www.metal-archives.com/bands/Shamash/3540359539

Live
www.youtube.com/watch?v=wfS5vfkbsdU
... See MoreSee Less

View on Facebook

Some very small changes have been made for Saturday in the running order of this year's Metal Magic Festival -part XII

'One-day' and 'all-days' tickets are available here:
billetto.dk/en/e/metal-magic-festival-part-xii-tickets-322346
... See MoreSee Less

View on Facebook

For many of us the Paul Roland show was one of the highlights of last year's Metal Magic Festival!

Secure your ticket for this year's festival and click here:
billetto.dk/en/e/metal-magic-festival-part-xii-tickets-322346
... See MoreSee Less

View on Facebook

(English version below)
Angående overnatning i campingvogn på Metal Magic Festival
Vi skal gøre opmærksom på, at det ifølge dansk lov, ikke er tilladt at campere på offentlige parkeringspladser. Dette gælder også parkeringspladsen ved MMF. Derfor er det 100 % på eget ansvar, hvis man medbringer campingvogn på årets festival, og Metal Magic påtager sig intet ansvar overfor evt. problemer med myndigheder.
Hvis man alligevel medbringer campingvogn henstiller vi til god ro og orden. Det er af sikkerhedsmæssige årsager ikke tilladt at medbringe generator, og det er på ingen måde tilladt at spille højt musik på parkeringspladsen efter kl.02. Disse regler vil blive håndhævet fra festivalens side.

Festen foregår på festivalpladsen – ikke på parkeringspladsen.

----------------------
Regarding caravans on Metal Magic Festival.
According to Danish law, it is prohibited to camp in caravans on public parking lots. This also applies to MMF. It is 100% at own risk, if you choose to bring a caravan, and Metal Magic Festival holds no responsibility with possible problems with authorities.

If you chose to bring a caravan anyway we need to point out, that generators are not allowed and no loud music after 02.00. These rules will be enforced by Metal Magic Festival. The party is at festival grounds – not the parking lot.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Are you ready to sing along to this one next month in Fredericia?
We certainly are!

Your road to ruin starts here:
billetto.dk/en/e/metal-magic-festival-part-xii-tickets-322346
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Metal Magic Festival

Alll official Metal Magic Merchandise can from now on be bought in the Mephisto store in Copenhagen. ... See MoreSee Less

View on Facebook

This year's list of Metal Magic drinks has been updated with some new ones!

Which is your favorite poison?
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Metal Magic Festival

"We shall see that at which dogs howl in the dark, and that at which cats prick up their ears after midnight"

The running order of this year's Metal Magic Festival -part XII is ready...

Get your ticket to the annual doze of madness here:
billetto.dk/en/e/metal-magic-festival-part-xii-tickets-322346

Facebook event:
www.facebook.com/events/313485589436306/

Homepage:
metal-magic.dk/
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Metal Magic Festival

******ATTENTION******
We have just released 50 one-day tickets for each day of this year's Metal Magic Festival -part XII

And at the same time you can see who will play on what day!

GO GET YOUR TICKETS HERE:
billetto.dk/en/e/metal-magic-festival-part-xii-tickets-322346
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Metal Magic Festival

Tickets are selling good these days, so don't hesitate if you want to be sure to attend this year's Metal Magic Festival.

Especially DO NOT miss the return of VED BUENS ENDE!

BUY YOUR TICKETS HERE:
billetto.dk/en/e/metal-magic-festival-part-xii-billetter-322346
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Metal Magic Festival

The new official video from Dark Sky Choir has been released! youtu.be/SUyd5P0vajM ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Metal Magic Festival
View on Facebook

3 months ago

Metal Magic Festival

Join the madness in Fredericia, Denmark this summer!

Event:
www.facebook.com/events/313485589436306/

Tickets:
billetto.dk/en/e/metal-magic-festival-part-xii-billetter-322346

Artwork by Phoebus A. D. Moreleón
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Metal Magic Festival

The very last band to be announced for this years Metal Magic Festival -part XII is some very experienced guys from America.
We present you DARK SKY CHOIR!

A brand new video featuring their new guitarplayer IRA BLACK will be out very soon!

Dark Sky Choir 2019 lineup

Vocals - Brian Allen (Vicious Rumours)
Guitar - Ira Black (I Am Morbid, Dokken, Lizzy Borden, Metal Church, Heathen, Vicious Rumours)
Bas - John Moyer (Operation: Mindcrime, Blaze Bailey, Disturbed, Queensrÿche, Adrenaline Mob)
Drums - Mike Sakowski (Exxplorer)

Dark Sky Choir

darkskychoir.com/

www.youtube.com/channel/UCjIT8fOZm0geAMmoAdu0SrQ

www.reverbnation.com/darkskychoir

twitter.com/darkskychoir

www.metal-archives.com/ba…/Dark_Sky_Choir/3540428094

Perils of The Night
www.youtube.com/watch?v=WZN6j94YRiU

The End
www.youtube.com/watch?v=38hgFdldBx8

Gates of Babylon live
www.youtube.com/watch?v=Yo9NTS8vMLE

Show No Mercy
www.youtube.com/watch?v=yhPSKwcWj68

Savatage cover featuring Dave from Ripping Corpse
www.youtube.com/watch?v=yUEWUTQi-e4

Battle Hymns
www.youtube.com/watch?v=VNmnMqFgIys

Killers
www.youtube.com/watch?v=MoP9BeB0xO4

Knock Em Dead Kid
www.youtube.com/watch?v=dfTp88tFvlg

First live recording with the new lineup
www.facebook.com/irablackattack/videos/346792652847041/
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Metal Magic Festival

One of the leading lights of the legendary 'New Wave of British Heavy Metal' movement Angel Witch, is the second last band to be announced for this year's Metal Magic Festival -part XII in Fredericia, Denmark!

Facebook:
www.facebook.com/angelwitchofficial

Homepage:
www.angelwitchcoven.com/

Instagram:
www.instagram.com/angelwitchofficial/

Bandcamp:
angelwitch.bandcamp.com/

Twitter:
twitter.com/angelwitchuk

Spotify:
open.spotify.com/artist/6L48AOtGmQL1ELLoKML7cS

Wikipedia:
en.wikipedia.org/wiki/Angel_Witch

Metal-Archives:
www.metal-archives.com/bands/angel_witch/537

Angel Witch
www.youtube.com/watch?v=YXH_9707PLc

As Above So Below
www.youtube.com/watch?v=B7TlXvaLLdg

Angel of Death
www.youtube.com/watch?v=nm6LSTcVL3c

Gorgon
www.youtube.com/watch?v=b9V8d_SlvWg

Sweet Danger
www.youtube.com/watch?v=ASx4cbnem0M

Sorceress
www.youtube.com/watch?v=NJkHaZt_I6E

Baphomet 1978 demo
www.youtube.com/watch?v=UzDEAv0hKII

No Where to run
www.youtube.com/watch?v=CspYSYhh3zs

Into The Dark
www.youtube.com/watch?v=wN5A5JBTr8Y

Loser
www.youtube.com/watch?v=ID3taUqA65k

Emerging from the inauspicious environs of suburban Kent in 1977 with the doom-laden clangour of Black Sabbath ringing in their ears, Angel Witch quickly found themselves leading a movement of bands who were taking the heavy metal paradigm to exciting new dimensions, creating something darker, faster and heavier than anything previously issued forth.

With songwriter, lead guitarist and chief architect Kevin Heybourne engineering a psychic realm where horror and fantasy imagery locked horns with pulverising riffage and razorsharp hooks, the band were soon vying for supremacy amidst an alarmingly fertile scene that also included Iron Maiden, Saxon, Diamond Head and Samson, yet with arguably the heaviest and most otherworldly dimensions at their disposal of anyone in range.

Angel Witch’s debut album was released on Bronze records in 1980, led by its deathless eponymous ditty - no less than one of the most enduring and life-affirming metal anthems of them all - and earned them a rabid following if not always critical plaudits, Yet unknowns to most, these feverish, vicious and incisive songs had already found the ears of a generation of young and hungry musicians who would come to lay the groundwork for extreme metal, and the likes of Dave Mustaine, Gary Holt and Tom G. Warrior have all cited this record as both personal rave and pivotal influence.

A storied quarter-decade followed, with various different incarnations of the band existing on both sides of the Atlantic, including an early ‘90s line-up based in San Francisco and including members of Exodus, Heathen and Laaz Rockit which stalled due to immigration issues, and Heybourne spent much of the following decade forging a career as a tree surgeon, until a serious head injury left him unable to work, and upon finding himself walking the same streets, drinking in the same pubs and crucially listening to the same records as in this teens, he arrived at an epiphany, and set upon a plan to return to the motherlode of what made his music a uniquely potent and powerful proposition

Kevin Heybourne knew what was to be done - Angel Witch would be reformed. Only this time, they would sound like they were intended to almost 30 years before: No more trying to assimilate to the musical climate around him, no more trying to keep up with fashion. Angel Witch would go back to the genesis moment - 1979 revisited and damn the consequences. The result was 2012’s ‘As Above, So Below’, which stood proud as the long-awaited successor to the debut, uniting past and present with style and finesse, as the band toured with a line-up that included Bill Steer (Carcass/Firebird/Gentleman’s Pistols).

In the five years since, Angel Witch have also united an audience of new devotees and older fans around the world, traversing Europe with Grand Magus, sharing bills with fans of the band like Trouble and Candlemass, playing festivals like Roadburn, Hellfest, Sweden Rock and Graspop and headlining shows as far afield as Japan and Canada.

2017 has already proved to be the most eventful year of the decade thus far, with the line-up of Heybourne, Will Palmer (bass) Jimmy Martin (guitar) and ex-Witchcraft drummer Fredrik Jansson touring Europe and the UK with Electric Wizard and set for a return visit to Japan in July, with fresh material nearing completion for a new album in 2018.

A full forty years on from their inception, Angel Witch’s re-ignited flame burns brighter than ever before. Eternal and timeless chroniclers of the heavy and arcane. the influence of their dark art looks set only to extend further into realms earthly and unearthly alike, from Beckenham to the beyond.
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Metal Magic Festival

Do you miss the good old hard rock ballads of the 80's and/or do you prefer your music played by really really good musicians?
Then look no further, because today we would like to welcome the very talented and local band TAINTED LADY to this year's Metal Magic Festival -part XII

Facebook
TAINTED LADY

Spotify
open.spotify.com/artist/5vDofI5lIB1H73lH1y0eQ7

Instagram
www.instagram.com/taintedladyofficial/

Song of Reckoning
www.youtube.com/watch?v=dqXnOs83ffo

Ampburner
www.youtube.com/watch?v=WCDmvwdx00E

EPK (small documentary about the band)
www.youtube.com/watch?v=LBi1rNo9LD8
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Metal Magic Festival

Heine Thomsen aka MR. THOMSEN known from the danish Heavy Agger Musikforening TV documentaries, will give us an acoustic awakening during this year's Metal Magic Festival -part XII, when he plays some Johnny Cash, John Mogensen, Ozzy Osbourne, Scorpions and more ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Metal Magic Festival

Danish Killing will bring the thrash this summer in Fredericia.

Killing

killing.bandcamp.com/releases

www.youtube.com/channel/UC22J4L1H3C-NtoRp1841fNw

open.spotify.com/artist/2ilawgyDfNA0MTNbapthIS

www.metal-archives.com/bands/Killing/3540442168
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Metal Magic Festival

Völva from Malmø will also join the madness in Fredericia this summer!

Völva

volva-bm.bandcamp.com/
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Metal Magic Festival

Deadflesh will be back in Fredericia this summer!

Deadflesh

www.deadflesh.eu/

www.metal-archives.com/bands/Deadflesh/27851
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Metal Magic Festival

Just before the Slægt/Demon Head/Nyredolk concert in Copenhagen last Friday, we had invited a group of Metal Magic beer lovers to Musik Loppen to taste a variety of beer from Dry & Bitter Brewing Company. The purpose was to find a good candidate for an upcoming official Metal Magic beer, which will be sold at this year's festival!

We think they did a good job choosing and drinking but judge by yourself with these photos by Jannie Ravn Madsen

Also a HUGE thanks to David Perry from D&B for servicing us and giving an insight behind the walls of beers
... See MoreSee Less

View on Facebook